Cealaltă față a Kickstarter: Proiectul care a strâns sute de mii de dolari, dar și-a dezamăgit finanțatorii

de: Bogdan Cristea
01 12. 2014

Uneori, proiectele de Kickstarter care se bucură de un succes enorm sunt prea bune pentru a fi adevărate, așa cum este cazul celui despre care vom vorbi acum.

Au fost de la început foarte mulți care s-au îndoit de proiectul Ring de pe Kicktsarter. Unul dintre principalele argumente era chiar piața pe care nu se găsea niciun inel inteligent care să se fi bucurat de succes. Inginerii nu reușiseră nici măcar să creeze brățări inteligente cu adevărat funcționale, iar inelele erau la ani lumină de a deveni proiecte fezabile. Cu toate acestea, mii de oameni (5161, mai exact) au susținut Ring pe Kickstarter. Ținta inițială era de 250.000 de dolari. Cât au reușit să strângă până la final? Nu mai puțin de 880.000 e dolari. De curând, Ring a început să fie livrat finanțatorilor, iar acesta se pare că nu se ridică la nivelul așteptărilor pe care le-ați avea de la un dispozitiv în care s-a investit probabil mai mult de un milion de dolari.

După cum se menționează în videoclipul de YouTube prezentat mai sus, primul lucru care iese în evidență este dimensiunea. Inelul este atât de mare, încât incomodează purtătorul și, având în vedere prețul de 269 de dolari mai mare decât cel al Moto 360, acesta nu oferă nici pe departe atât de multe lucruri. Defectele încep să se observe odată cu butonul capacitiv de pe margine, buton care de foarte multe ori nu funcționează. Acesta este eclipsat, totuși, de software. Creatorul videoclipului a conectat inelul cu un iPhone și a observat că în nouă din zece ocazii, acesta nu funcționa. Mai mult decât atât, gesturile nu vor fi recunoscute de telefon decât dacă rulați aplicația, fapt care a contribuit enorm la review-urile negative.

Ring este mai degrabă o idee bună cu o implementare proastă, chiar dezastruoasă dacă ne luăm după utilizatorul de YouTube Snazzy Labs. Nu există încă cunoștințele necesare pentru a crea un astfel de dispozitiv. Iar pe viitor, s-ar putea să nici nu mai fie nevoie de inele, având în vedere viteza la care se dezvoltă tehnologia controlului prin gesturi pe diverse gadgeturi.